INNOVÁCIÓ

CABLELESS CODE ZERO TECHNOLÓGIA

Különleges sodrony nélküli technológiánk egy forradalmian új vitorlakészítő módszer, amely kiváltja a torziós kábelek használatát, a feszesebb elsőélnek és a kisebb súlynak köszönhetően növelve a krajc és hátszél szögtartományait. A sodrony nélküli vitorlák eredetileg a hagyományos code vitorlák alkalmazható tartományának kibővítését célzó koncepcióként jöttek létre, azonban ezt meghaladva mostanra a legkeresettebb és legismertebb innovációvá váltak az iparágon belül - a világversenyeken rendre maguk mögé utasítva a hagyományos vitorlákkal induló vetélytársakat. A code vitorlákhoz hasonló struktúrát mostanra sikerült alkalmazni a fock- és stayvitorlák esetében is.

A CABLELESS VITORLÁK ELŐNYEI:

  • kisebb össztömegű vitorlák az eltávolított sodronyok miatt,

  • kisebb igénybevétel a rögzítési pontokon, akár 50%-al csökkenthető a terhelés mértéke,

  • könnyebb kezelhetőség, így kisebb létszámú legénység is elegendő,

  • jobb teljesítmény a hagyományos Code 0 vitorlákhoz képest a feszesebb elsőélnek köszönhetően,

  • szélesebb vitorlázhatósági tartomány,

  • megbízható betekerőrendszer – akár top-down vagy bottom-up kivitelben is.

HOGYAN IS MŰKÖDIK … 

 

A sodronymentes vitorlatechnológia lényege, hogy az azonos irányba rendezett vitorlaszálak az elsőél hosszanti síkjában egy lencse profilt formálnak, így végig vezetve a terhelést a tacktől egészen a topig. A koncepció kulcsa, hogy a terhelést a vitorlán annak természetes útja mentén kísérik végig a szálak, és nem több tonna torziós erővel próbálja egy sodrony feszesen tartani az első élt. A sodrony nélküli Code 0-k esetében az elsőél a szélfelőli oldalra kerül, ezáltal sokkal egyenesebb belépőélt képezve egy-egy vitorla szakasz mentén, illetve lehetővé téve, hogy lazább elsőél mellett mélyebben vitorlázhassunk. Betekeréskor egy egyirányú karbon csík szalad végig az él mentén a könnyű és gyors eltekerés érdekében.

EGY LÉPÉSSEL MINDENKI ELŐTT

Ez a technológia 2016 óta folyamatos fejlesztés alatt áll, majd tavaly sikeresen mutatkozott be a legmagasabb szinteken is.

Felhasználva a mérnöki csapat tapasztalatait a súly megtakarításra és a hatalmas terhek kezelésére vonatkozóan, a Doyle sodronymentes vitorlái tökéletes megoldást eredményeznek: az eredmény egy egyszerűen kezelhető, könnyű termék, amely egyaránt alkalmazható a Grand Prix versenyeken és túrahajókon.

A Doyle tapasztalt tervező és mérnök szakemberei és a Stratis termék gyártási folyamata (a hosszú, megszakítatlan karbonszálak) kombinációjaként bemutatja a legutóbbi úttörő fejlesztést mind a krajc, mind a bőszeles vitorla típusokban.

STRATIS CABLELESS VITORLA

 

A Stratis Cableless vitorlák pillérjei a forradalmian új technologiáinknak, melyek évek óta folyamatosan működnek. Minden egyes Stratis vitorla 100%-ban egyénre szabva készül el a te igényeidnek megfelelően. A Stratis Cableless vitorláink sem kívételek ez alól.

Az iparban elismerik, hogy a Stratis Cableless vitorla egy nagy teljesítményű, megbízható, könnyű súlyú, megbízható hátszélvitorla, mely folyamatosan megerősíti pozícióját újra és újra. A Stratis Cableless vitorla gyorsan a piac egyik legkeresettebb vitorlájává vált és jó eredményeket hozott a túrázóktól a Superyachtokig.

A szélesebb körű iparág a jövő útjának fogadta el ezt a technológát, mivel az árboc gyártük és hajó építészek nem vitatják a Stratis Cableless vitorla végleges előnyeit. Büszkék vagyunk arra, hogy versenyhajó projektekkel rendelkezünk, ahol a Cableless technológoánkkal csökkentjük az árboc terhelést. Minden Doyle Sails Superyacht projekttel együtt, amely bizonyos mértékben használja ezt a tefchnológiát, néhány új építési projekt során megvizsgálják az összes beépítést és a teljes körű megvalósítást.

DELTA CABLELESS VITORLA

 

Az elmúlt években a Stratis Cableless vitorlák átfogó sikereket aratott mind a verseny, mind a túravitorlázás piacán. Fontos volt a Doyle Sails számára, hogy ugyanazon technológia előnyeit kínálja a vitorlázóknak, akik költséghatékonyabb lehetőséget keresnek hajójuk számára 15 m alatt (50 láb alatt).

DELTA Cableless Sails are available in Doyle Sails range of high-performance Cruise Laminate cloth options to suit your sailing requirements, before being paired with the 100% STRATIS Luff Band and fitted to your yacht. The custom panel layout helps to emulate effects of what we see with a STRATIS Cableless sail with specifically designed yarn layouts. The STRATIS Luff Band attached to the leading edge houses the all-important load sharing technology to carry the load all the way from the tack to the head, dispersing this load back through the sail panels.

Using this technique we can ensure reliable furling, as well as allowing the luff to ‘fly’, while delivering a lighter, more affordable Code sail than is typically available. Our Doyle Sails experts will work through the options around Cruise Laminate cloth options, furling and hardware required to ensure you take all of the gains available with Cableless technology.

A great solution for Coastal Cruisers or Club Racers.

Vedd fel a kapcsolatot

Keress fel minket az alább kattintva és kérj vitorládra árajánlatot: