Grand Prix verseny vitorlák

A TECHNOLÓGIAI HATÁROK FESZEGETÉSE A SIKERHEZ VEZETŐ ÚT

A legkisebb vitorlás csónakoktól a szupermaxi vitorlásokig és a legnagyobb presztízsű versenyekig, a Doyle cégcsoport mindenféle hajóra készít vitorlákat, amelyekkel számos neves versenyző jutott fel nemzetközi versenyzői karrierje csúcsára.

A Doyle legtöbb fejlesztése természetesen házon belül zajlik. Ez jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy Stu Bannatyne, Robbie Doyle, vagy éppen Alex Thomson folyamatosan a világ elit mezőnyében vitorlázik. A fejlesztés azonban kétirányú folyamat - tapasztalataikat, teszteredményeiket felhasználjuk a folyamatosan újraértékelt tervezési és gyártási folyamatban.

A fejlesztés egyik legfontosabb eleme a szoftveres SailPack szimuláció. Ez lehetővé teszi a tervezett vitorla működésének vizsgálatát számos feltételek mellett. Így mindig a célnak megfelelő darabot tudjuk megtervezni és legyártani. 

A Comanche maxi vitorlás potenciálját jobban ki tudtuk használni a Doyle Cableless vitorlákkal. Amúgy erősen ajánlom ezeket az izgalmas technológiával készült vitorlákat bármilyen méretű hajóra. A nagy orrvitorlák és az A3 (éles bőszeles vitorla, reacher) nagyon jól viszik a hajót, és mégis könnyebbek mint ahogy vártuk, így jobb gyorsulást és visszaállító nyomatékot is tapasztaltunk. Ilyen nagy méretek esetében megdöbbentő a vitorlák formatartása bármilyen állsszögnél, mindez ráadásul az elsőél-belógás teljes hiánya mellett. Ezen vitorláknak köszönhetően drámai módon tudtuk csökkenteni a teljes rigg terhelését is, sebességünk pedig minden körülmények között javult, különösen gyenge szélben. Új Doyle nagyvitorlánk egyedülállóan magas minőségű, és a könnyített vitorlaanyag által elért permanens súlycsökkentés az árbóc magasságában minden szélerőnél érezhető javulást hozott a hajó teljesítményében.
(ford: Galántha Gergely)

JIM COONEY, a Comanche tulaja

Az Infotrack egész versenykarrierje során North Sails vitorlák alatt hajózott. Ennek ellenére 2018-ban úgy döntöttünk, hogy bevesszük a Doyle Sails vitorlákat is a készletbe, az alábbi tényezőknek köszönhetően: 1. A Doyle kifejlesztett egy huzalmentes (cableless) rendszert, ami nemcsak érdekes megoldás, de könnyíti is a vitorlát. 2. A Doyle részéről Richard Bouziad átvizsgálta a teljes vitorlázatunkat azzal az egyetlen céllal, hogy javítson a hajó teljesítményén, illetve hogy megkérdőjelezze a rendszerben azt, ami megkérdőjelezhető. 2. Végül, de nem utolsósorban, a Doyle-nál nagyon jó az ár-érték arány. Összesen hat vitorlát vásároltunk egyéb, a hajó teljesítményét javító kiegészítőkkel együtt, mindezt nagyon ésszerű áron. A Mike Sanderson és David Duff által vezetett Doyle csapat nagyon elhivatottan, koncentráltan és intelligens módon álltak a feladathoz. Richard rajta tartotta a kezét a folyamat minden lépésén, és most hogy Chris Nicholson irányítja az ausztrál részleget, eléggé könnyű meghozni a pénzügyi vonatkozással is járó döntéseket. Azonkívül nagyszerű dolog igazán jó arcokkal együtt dolgozni.
(ford: Galántha Gergely)

JOE AKACICH, az InfoTrack kormányosa

Milyen vitorlát szeretnél? Válassz az alábbiak közül:

Cirkáló Grand Prix vitorlák

Ragamuffin-2013-4

STRATIS

Prémium minőség, kiváló teljesítmény

Hátszél Grand Prix vitorlák

Racing-Code-Sails-Photo

CODE VERSENY VITORLÁK

Reaching

Caro-2014-2

ASZIMMETRIKUS VERSENY VITORLÁK

A1-A6

asymmetrical-spinnaker

SZIMMETRIKUS VERSENY VITORLÁK

S1-S5

BOISW-RG250118100_180429_212456

STAYSAIL

Spinakker Staysail

Vedd fel a kapcsolatot

Keress fel minket az alább kattintva és kérj vitorládra árajánlatot: