GRAND PRIX VERSENYZÉS

ASZIMMETRIKUS VERSENY VITORLÁK

 

A Doyle aszimmetrikus spinakkerek új dimenziót mutatnak az ejtett menetekben, széles spektrumot fedve le a bőszéltől az éles raumig, lehetővé téve a hajó teljes bőszeles potenciáljának kialakítását. Az optimális hatékonyság érdekében CFD környezetben tervezett, majd élő teszteléssel véglegesített  vitorlák maximálisra növelik a lefedett területet, valamint a kivitelezési technikáknak köszönhetően maximalizálják az anyag erejét és biztosítják a stabil formát is.

A1

 

Könnyű súlyú VMG vitorla, mellyel mélyebb szögeket lehet vitorlázni. Ez a vitorla azoknak ajánlott, akiknek könnyű vitorlákra van szükségük, hogy javítsák hajóik sebességét. 

 

Ajánlott valódi szélszög: 95 – 140 fok

Ajánlott valódi szélsebesség: 4 – 9 csomó

A2

 

Tartós vitorla, amely tágabb szélerősségben használható, maximális középső kerületével. Ezt nagyon stabilra, és mélyebb VMG futtatási szögekben vitorlázhatónak tervezték. Jellemzően könnyű és közepes súlyú anyagból készül.

 

Ajánlott valódi szélszög: 140 – 150 fok

Ajánlott valódi szélsebesség: 9 – 20 csomó

A3

 

Az A3 univerzális vitorla, amely kis széltartományban és szögekben is hatékonyan használható. Úgy tervezték, hogy elősegítse a hajó instabil körülmények közötti gyors gyorsulását. Kissé laposabb, mint a hagyományos A1, és kevesebb középső kerülettel rendelkezik – a vitorla jobban kiáll, ha növekszik a szélsebesség. 

 

Ajánlott valódi szélszög: 125 – 138 fok

Ajánlott valódi szélsebesség: 14 – 20 csomó

A4

 

Az A4 nehéz időjárási körülményekben használható runner genakker, amelynek lehető legnagyobb a középső kerülete, így mélyebb szögeket lehet vele vitorlázni. Leginkább erős spinnaker anyagból készül az A2-höz hasonlóan, de erősebb széltartományhoz. 

 

Ajánlott valódi szélszög: 138 – 160 fok

Ajánlott valódi szélsebesség: 20 – 30 csomó

 

A5

 

Az A5 nehéz időjáráshoz tervezett reacher genakker, erősebb mint az A3, élesebb szögeken történő vitorlázáshoz. ,

 

Ajánlott valódi szélszög: 120 – 130 fok

Ajánlott valódi szélsebesség: 15 – 22 csomó

A6

 

Az A6 erős szélhez tervezett reacher/runner genakker erősebb anyagból, mint az A4, mélyebb szögeken történő vitorlázáshoz.

 

Ajánlott valódi szélszög: 140 – 160 fok

Ajánlott valódi szélsebesség: 23 – 25 csomó

Vedd fel a kapcsolatot

Keress fel minket az alább kattintva és kérj vitorládra árajánlatot: