GRAND PRIX VERSENYZÉS

STRATIS

 
Az előimpregnált Stratis technológia páratlan teret enged a rostszálak irányultságának kialakítása és a laminálási munkák során, ezáltal minden szál a terhelési pontok felé fut, így teherhordó szálként viselkednek. Erősebb, könnyebb illetve jobban kezelhető vitorla készíthető mely jobban tartja az alakját, kevésbé nyúlik, mint a konvencionális társai.
 
A Gran Prix vitorlák felülete tetszőlegesen megadható. Felismertük, hogy minden versenyhajó egyedi, és ehhez gyakran teljeskörűen alakítható vitorlákra van szükség, ezért minden Stratis Grand Prix vitorla egyedileg tervezhető, gondosan kialakított az igényeknek megfelelően. Akár a teljes súlyoptimalizálást, akár több szezonra keresel teljes vitorla készletet, vagy offshore versenyhez a nagy teljesítményt és tartósságot keres, mindenhez tudunk megoldással szolgálni, alább a lehetőségek elérhetők.
 
Stratis GPx: A GPx vitorlák felülete a legkönnyebb anyagokból készül. A 0,25-ös film a kisebb versenyhajók számára nyújt jó megoldást és kitűnően kombinálható az UL anyaggal mely GPx genakkerekhez és Code 0-hoz kell. A nehezebb filmek (0,5 és 0,75) pedig a nagyobb vitorlások számára nyújtanak nagy teljesítőképességet és könnyű súlyt. Kiváló választás azon kormányosok és a vitorla beállításáért felelős legénységi tagok számára, akiknek fontos látnijuk a vitorlaszálak állását.
 
UL és ULx: Ha a vitorla mindkét oldala UL-el vagy ULx-el kezelt, akkor jelentősen nő a vitorla tartóssága és stabilitása és összességében megkönnyíti a vitorla állítását és kezelését. A használni kívánt súlycsoportot (0,25, 0,5) alapvetően meghatározza milyen célzattal készült a vitorla - a vitorla típusa (J1, J2, J3 stb.) és a felhasználás (inshore vagy offshore versenyzés).