INNOVÁCIÓ

Grafika elhelyezése a vitorlán

Régóta fontos szempont, hogy a vitorlázaton meg tudjuk jeleníteni szponzorainkat, netán valamilyen reklámot, vagy valamilyen grafikát.

Nálunk ez nem akadály! Sőt, elébe menve az igényeknek, a Doyle-nál már rengeteg vitorlára alkottunk elképesztő grafikákat az elmúlt években, és ezt emeltük újabb szintre a Stratis Sail Art technológiával, ami az eddigi legfejlettebb vitorlafestési technika.

Ez a hagyományos vitorlafestéstől abban tér el, hogy lényegében rányomtatjuk a nagy felbontású képet a vitorlafelületre. Így nemcsak jó minőségű és részletesen kidolgozott képet kapunk, de jelentős súlyt is megtakarítunk vele, azaz nem romlik a vitorla hatásfoka.

A Shadow és a polip

A Comar Yacht „Shadow” hajóján alkalmaztuk először a Stratis Sail Art technikát. A 2011-ben elkészült 100 lábas yacht membrán vitorláit a Doyle új-zélandi Stratis üzemében fotó minőségű polipokkal díszítettük fel, a vitorla mindkét oldalán. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a nyomtatási technika révén egy igazi műalkotás jött létre. 

A színrétegeket, formákat és átfedésben lévő részeket tartalmazó mozaikszerű nyomtatási technikának köszönhetően  szinte életre kel a vitorlán a polip. A sok részlet ellenére ugyanakkor a végeredmény észrevehetően könnyebb, mintha a kép hagyományos kézi technikával készült volna; ez utóbbi esetében akár 10-15 kg plusz súllyal is kalkulálhatnánk. 

A hagyományos festési eljárás ráadásul ridegebb vitorlafelületet is eredményez. A Stratis Sail Art eljárás viszont nem veszélyezteti a vitorlák szerkezetét. Így akár teljes fotó is felvihető, vagy akár teljes mértékben kihasználható a vitorla mint hirdetési felület is.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Doyle-nál olyan vitorlákat kínálhatunk, amelyek nemcsak működésükben, de látványukban is különlegesek. 

Vedd fel a kapcsolatot

Keress fel minket az alább kattintva és kérj vitorládra árajánlatot: