INNOVÁCIÓ

STRATIS TECHNOLÓGIA

Könnyebb, erősebb, gyorsabb...

A Doyle Sails 2001-ben Új-Zélandon fejlesztette ki szabadalmaztatott membrán vitorltípusát, a Stratis-t.  Ez a vitorlák új generációjának megszületését jelentette, amivel könnyebb súlyú, erősebb,  és tartósabb vitorlák jöttek létre.

Jó tulajdonságainak köszönhetően a Stratis egyszerre tudja kiszolgálni a versenyzés (nagy erőhatások elviselése) és a túrahajózás (tartósság, kezelhetőség) igényeit.

A Stratis a Doyle Sails új-zélandi üzemében, egy hétezer négyzetméteres csarnokban készül. A gyárban két nagy gyártóasztal található, számos szövő- és lamináló géppel az asztalok mentén, hogy az összes vitorlaméret egy anyagból legyártható legyen. Itt készül tehát a Stratis vitorla, legyen szó akár egy vitorlás csónak kicsike kis vitorlájáról, vagy akár a legnagyobb szuperjacht hatalmas vitorlafelületeiről. 

100%-BAN EGYEDI GYÁRTÁS

A Stratis készítése azzal kezdődik, hogy a vitorlaszerkezetét minden elemét – beleértve a szálerősítések egyedi elhelyezkedését – külön-külön megtervezik. A Stratis egyik legnagyobb előnye, hogy többféle száltípus is felhasználható egyszerre a laminálás során. A lehetőségek a legmagasabb moduluszú karbon szálaktól kezdve egészen a poliészter szálakig terjednek, így valóban egyedi igényekhez lehet szabni a kész vitorlát.

A külső felületet akár TE is kiválaszthatod, mivel hatalmas választékot ajánlunk súlytól, színtől, felszíntől, a vitorlától és a vitorlázás módjától függően.

A Stratis vitorla gyártása követi a Doyle jelmondatát: „Better engineered sails” (“Még jobban megkonstruált vitorla”). Ez nemcsak a gyártásra – elsősorban a vitorlákat alkotó elemek összelaminálására – kell igaz legyen, de arra is, hogy az egyedi vitorla valóban teljesen megfelel az egyedi megrendelői igénynek is.

Egyedi vitorláink fejlesztése sem állhat meg soha. Kutató részlegünk új felületekkel, szálakkal, ragasztókkal és gyártási technikákkal kísérletezik,  tervező részlegünk pedig mindig a legújabb szoftveres modellező programokat és tervező eszközöket használja a vitorlaprofilok és a vitorla szerkezetek kialakításához.

Ajánlott használat:

Hugo-Boss-2017-20-3

GRAND PRIX

WIRED-with-ICE-Sunny-Day

VERSENYZÉS

Oceanco-Black-Pearl-2017-3_180501_000226

SZUPERYACHT

02.-Cruising-Homepage-Photo

TÚRAVITORLÁZÁS

Vedd fel a kapcsolatot

Keress fel minket az alább kattintva és kérj vitorládra árajánlatot: