INNOVÁCIÓ

STRATIS TECHNOLÓGIA

Könnyebb, gyorsabb, erősebb ...

 

A Doyle Sails szabadalmaztatott membrán vitorláját, a Stratis-t, 2001-ben fejlesztettük ki, amikor a Doyle Sails Új-Zéland felismerte, hogy a tovább fejlődés érdekében új vitorlagenerációra van szükség. Nyilvánvaló volt az iparágon belül, hogy könnyebb, hosszabb ideig tartó vitorlákat kell gyártani. A tartósabb versenyvitorláktól a superyacht vitorlákon át - amelyek megkövetelték a nagy moduluszú szálak használatát a keletkező hatalmas terhek átvétele érdekében -, egészen a túrahajókig, amelyek egyszerűbb, könnyebb kezelhetőséget igényeltek.

A Stratis a Doyle Sails új-zélandi telephelyén, egy 7 000 m2 csarnokban készül. A gyárban két nagy gyártóasztal található számos szövő- és lamináló géppel az asztalok mentén, hogy az összes vitorlaméret egy anyagból legyártható legyen a legkisebb dingiktől egészen a legnagyobb superyachtokig.

100% EGYEDI GYÁRTÁSÚ

 

A Stratis készítése azzal kezdődik, hogy MINDEN vitorla szerkezetét – a vitorla szálak egyedi elhelyezkedését – külön megtervezik. A Stratis egyik legnagyobb előnye, hogy más vitorlakészítőkéhez képest többféle száltípus felhasználható a laminálás során. A lehetőség a legmagasabb moduluszú Carbon száltól egészen a Poliészter sorozatig terjed, így valóban minden alkalmazáshoz használható egy egyedi szál vagy szálkeverék.

A külső felületet az ügyfél választhatja meg, mivel a Doyle hatalmas választékot ajánl súlytól, színtől, felszíntől, a vitorlától és a vitorlázás módjától függően.

A Stratis kifejlesztésénél kettős elvet követünk: elsőként a laminálás minősége kell, hogy felülmúlhatatlan legyen.  A Doyle mai hírneve a korábbi jelmondatára épül: „Better engineered sails”- a mottónak a Stratis technológiának is eleget kell tennie. A második szempont a vásárló igénye:  100%-ban a hajójához igazított egyedi vitorla. A Stratis-gép minden egyes szál készítésekor egyedi úton vezeti azt, igazodva az aktuális igényhez.

Laminált vitorlatermékeink fejlődése folyamatos a tervezés, az anyagok és a gyártás terén is. Kutató részlegünk folytatja az új felületekkel, szálakkal, ragasztókkal és gyártástechnikákkal való kísérletezést azzal a céllal, hogy ügyfeleinknek a lehető legjobb terméket adhassuk. Tervező részlegünk a legújabb szoftveres modellező programokat és tervező eszközöket használja a formák és a szerkezetek kialakításához, hogy minél gyorsabb és innovatívabb vitorlákat készíthessünk.

Ajánlott használat:

Hugo-Boss-2017-20-3

GRAND PRIX

WIRED-with-ICE-Sunny-Day

VERSENYZÉS

Oceanco-Black-Pearl-2017-3_180501_000226

SZUPERYACHT

02.-Cruising-Homepage-Photo

TÚRAVITORLÁZÁS

Vedd fel a kapcsolatot

Keress fel minket az alább kattintva és kérj vitorládra árajánlatot: