TÖBBTESTŰ TÚRAVITORLÁZÁS

ASZIMMETRIKUS TÚRASPINAKKEREK

 

A Doyle Sails az 1980-as évek óta fejleszti és finomítja a túraspinnakereket. Célunk, hogy olyan túraspinnakereket gyártsunk, amelyek minden téren jobb teljesítményt nyújtanak és könnyen kezelhetőek. Két korábbi Doyle aszimmetrikus spinnakert, a Utility Power Sail-t (UPS), illetve az Asymmetric Power Cruiser-t (APC) kifejezetten túravitorlázóknak terveztük. 

Mindkét vitorla a versenyzés alatt tapasztaltak alapján készült, ennek köszönhetően könnyen megtelnek széllel, egyszerűen kezelhetőek és bármilyen szélsebességben jól teljesítenek. ATN spinnaker ponyva vagy egy független betekerő párosításával a vitorlákat egyszerűen lehet felhúzni és kontrollálni, teljesen új teljesítmény lehetőségeket nyitva a túrázók számára.

A Doyle elkötelezett a folyamatos fejlesztés iránt. A One Design, Grand Prix vitorláktól kezdve a Superyacht vitorlákig széles termékválasztékunk biztosítja a tökéletes hátszélvitorla kiválasztásának lehetőségét a hajódra.

MINDEN CÉLRA HASZNÁLHATÓ TÚRASPINNAKER

 

A minden célra alkalmas aszimmetrikus spinnaker egy könnyen használható vitorla, amely egyesíti egy A1-es és egy VMG vitorla tulajdonságait baum vagy egyéb drága kiegészítő eszköz nélkül. Az univerzális gennakert úgy tervezték, hogy széles szög tartományban, minden szélerősségben kiválóan teljesítsen.

Formatervezés: Az egyenletes belépőél lehetővé teszi a vitorla könnyű állítását és stabilizálását. A laposabb hátsóél kevesebb belobbanást eredményez a jobb félszelezés érdekében. A hosszabb elsőél nagyobb együttműködő teret nyújt a nagyvitorlának. A rövidebb hátsóél egyszerűbb trimmelést biztosít. Elérhető szimmetrikus formában is. A legmegfelelőbb formával kapcsolatban keresd fel helyi Doyle szakértőnket! 

 

Ajánlott valódi szélszög: 100–155 fok

Ajánlott valódi szélsebesség: 6 – 22 csomó

Crusing-Asymetric-2