INNOVÁCIÓ

TÚRAVITORLA LAMINÁTUMOK

Ez a techológia egyesíti a jó hatásfokot, a tartósságot és az egyszerű kezelhetőséget. Két réteg poliészter tafetta veszi körbe tokként a belső szálas anyagot, amely kiváló hajlíthatósággal és nagy szakítószilárdsággal rendelkezik. A masszív tafettát egyedi UV és penészálló anyaggal vonjuk be. Természetesen az alapszerkezet különböző súlyú és tulajdonságú anyagokól alakítható ki, függően a felhasználás céljától. Ezt a vitorlaszerkezetet nagy- és orrvitorlák számára fejlesztettük ki.

VERSENYVITORLA LAMINÁTUMOK

Ezek a laminátumok a fentiektől eltérően már nem teljesen azonos szerkezetű felületekből alakítják ki a vitorla profilját, hanem a várható terhelésnek megfelelően és az erővanalakat figyelembe véve alkalmazzák a megfelelő szálerősítéseket.

 

A fekete, flexibilis és ütésálló Technora szálak az első- és hátsó él között horizontálisan erősítik a vitorlát, amely elsősorban feltekerhető vitorlák esetében növeli meg jelentősen az élettartamot. Az aramid szálak biztosítják a szilárdságot az erővonalak mentén, hármas radiál szerkezetben. A fekete festék pedig növeli az UV-állóságot. A versenyzőknek szánt termék (egészen 50 lábas hajókig) egy olyan hibrid szerkezet, amely a hasonló szálak legjobb tulajdonságait ötvözi egyfajta kompozit szerkezetben.

Vedd fel a kapcsolatot

Keress fel minket az alább kattintva és kérj vitorládra árajánlatot: