INNOVÁCIÓ

SZÖVÖTT VITORLA ANYAG

 

Még mindig a legtartósabb és leggazdaságosabb vitorla anyagként tartják számon, így nem meglepő, hogy eredeti Dacron vitorláink még mindig erősnek számítanak. Kiválóan tervezettek: olyan tervezők álmodtak meg őket, akik értik, hogy a vitorlákat hogyan használják, így jobb és tartósabb terméket kínálhatunk.

Ezeket a vitorlákat olyan formájúra tervezték, ami megkönnyíti a kezelhetőségüket. Ennek köszönhetően a "2+2" nagyvitorlánk vált a mindennapos túrahajózás sztenderdjévé.

A Dacron vitorlát olyan túrahajósoknak szánjuk, akik valóban értékelik a teljesítményt és a tartósságot. A vitorla mindig saját tervezés az Ön hajójához igazítva.

Kifinomult gyártási folyamataink segítségével kivételes tulajdonságokat és minőséget tudunk létrehozni elérhető áron. Vitorláink prémium minőségű szövött Dacronból készülnek. A modern Dacron sűrűbb szövésű, ami a szövet stabilitását az idő múlásával tovább javítja, még jobb alaktartást eredményezve a tartósság romlása nélkül.

Valamennyi standard jellemzőjét úgy álmodtuk meg, hogy az élettartamot növelje. Minél hosszabb ideig tartós a vitorla, kevesebb karbantartás mellett annál alacsonyabb a teljes ráfordítás is.

Azok számára, akik saját vizeiken túlra vágynak, a Doyle Sails számos olyan vitorlát kínál, amelyek a legnagyobb teljesítményt nyújtják a tengeri túrázás során. Tengeri vitorláink teljes mértékben testre szabhatóak, kitűnő kézimunka eredményei, kopásvédelemmel ellátottak. Az aprólékos tervezés pedig több ezer mérföldnyi nyugodt utat biztosít.

DACRON

 

A poliészter anyag vonzó tulajdonságai közé tartozik a kiváló rugalmasság, a nagy kopásállóság, a nagy UV ellenállás, a nagy hajlítószilárdság és az alacsony költség. Az alacsony nedvszívó képesség lehetővé teszi a szálak gyors száradását. Noha a poliésztert felváltották a nagyobb moduluszú anyagok, például a Doyle Stratis termékekben alkalmazott szálak, tartósságuk bizonyított, és árfekvésük alapján továbbra is népszerűek a cirkálók vitorlái között.

Crosscut Dacron inshore vitorlázáshoz:

Kiváló Crosscut vitorláink sok vitorlázó számára továbbra is a legjobb értéket képviselik. Azoknak, akik a tartósságot részesítik előnyben, ezen vitorlák kiváló ár-érték arányt és hosszú szolgálatot kínálnak. Néhány ügyfelünk arról számolt be, hogy vitorláink 20 éves használat után továbbra is ugyanolyan erősek.

Radiál kivitelben is elérhető.

Crosscut Dacron nyílt vízi vitorlázáshoz:

A Doyle tengeri paneles vitorlái jelentős erősítéseket kaptak a part menti társaikhoz képest, ideértve a szokásosnál nagyobb ragasztást, további lapos tapaszokat az élek körül, szélesebb varratokat extra öltéssel, erősebb kiegészítőket. A vitorlák a legmagasabb szakítószilárdságú poliészter szövetből készülnek szoros szövéssel, hogy alakjukat hosszú ideig tartsák.

Radiál kivitelben is elérhető.

A Dacron általános fogalommá vált széles anyagskálát fedve le, a Doyle Dacron anyaga azonban speciális szövetet használ az egyéni igénybevételek kielégítésére. Mindenféle felhasználáshoz rendelkezünk a megfelelő Dacronnal a kis dingiktől egészen a nagy túrahajókig. 

HIBRID DACRON

 

A Dacron-Dyneema hibrid egy újabban alkalmazott technika a szőtt vitorlaanyagok között. A teljesítményre és hosszú túrákra vágyó vitorlázókra gondolva a Dacron-Dyneema keverék biztosítja a legjobb erőséget és tartósságot a radiál szövésű vitorlák között. A szövött szerkezet és a Dyneema fonalak szilárdsága miatt ez a hibrid anyag ellenáll a kopás, valamint a penészedés okozta károsodásnak is.

Az alkalmazástól függően különböző súlyú vitorlák állnak rendelkezésre. Vegye fel a kapcsolatot helyi szakértőnkkel, ha többet szeretne megtudni arról, hogyan illeszthető a szövet az igényekhez, hogy ne váljon feleslegesen nehézzé hajója, és hatékony maradjon a vitorla.

HIDRANET

 

A hydranet anyag két szövési technikával is elérhető: Crosscut és Radial

Kulcstényezők:

  • Kényelmesen kezelhető,
  • Magas szakítószilárdság,
  • Alacsony penészesedési hajlam,
  • Nagyobb tartósság

Crosscut

A Hydranet egy szorosan szőtt, nagy szakítószilárdságú ultra-polietilén háló tengeri vitorlázók számára. Ezt a különleges konstrukciót nagy teljesítményű szövőgépek segítségével finomították és fejlesztették ki egy olyan anyagot hozva létre, amely a piacon egyedülálló.

Radiál

Különleges szövésével és felületével a Hydranet radiálisan kialakított vitorlái páratlan szilárdságot és hosszú élettartamot biztosítanak, meghaladva más szövött technikák és sok laminátum lehetőségeit. A radiális hydranet anyagnál rendkívül nagy az ultrapolietilén szálak aránya a görbület irányában. A szoros szövés kiváló formatartást biztosít még tapasztalatlanabb kezekben is. Azokat a tervezési célokat, amelyeket korábban csak laminátumokkal lehetett megvalósítani, a Hydranet radiállal már szőtt vitorlák esetében is lehet teljesíteni. A radiál anyagok sokféleképpen kombinálhatóak a jobb összetétel eléréséért.

Crosscut (fenti kép) Radiál (alsó kép)

Vedd fel a kapcsolatot

Keress fel minket az alább kattintva és kérj vitorládra árajánlatot: